Boot cs Advocaten » Rechtsgebieden » Huurrecht

Huurrecht

Of het nu gaat om een woning, winkel of garagebox, het huren van een onroerende zaak is voor de meesten geen dagelijkse kost. Iedereen die een huis of bedrijfspand (ver)huurt krijgt te maken met aspecten op het gebied van het huurrecht.

Huurder

Als huurder van een woning kunt u soms problemen ervaren in de verhouding met de verhuurder of met andere huurders.  U kunt denken aan een geluidsoverlast door uw buren, maar ook bijvoorbeeld aan achterstallig onderhoud, woningruil, vergoeding voor zelf aangebrachte voorzieningen in uw woning, een vordering tot het verkrijgen van het medehuurderschap of renovatie van uw huis. Wanneer u door omstandigheden uw huur niet meer kunt betalen, is het van belang tijdig aan de bel te trekken, zodat mogelijk kan worden voorkomen dat de verhuurder ontruiming van uw woning vordert en u op straat kunt komen te staan. In al deze gevallen – en meer – kunnen wij u bijstaan.

Verhuurder

Ook als verhuurder van een woning of bedrijfspand kunt u soms problemen ervaren als er geen huur wordt betaald, als een huurder overlast veroorzaakt of als uw pand gekraakt wordt. Ook kunt u met de verhuurder van mening verschillen over wie verantwoordelijk is voor bepaald onderhoud aan de woning. Als verhuurder van een huis of bedrijfspand kunt u denken aan het opstellen en beoordelen van huurcontracten, het beëindigen en ontbinden van huurovereenkomsten, het ontruimen van het gehuurde of het opschorten van huurverplichtingen. Bij Boot cs Advocaten hebben wij jarenlange ervaring op het gebied van huurrecht en zullen u voorzien van een goed en eerlijk advies over uw kansen en de mogelijkheden.

Elke dinsdagmiddag van 17.00 u. – 18.00 u. inloopspreekuur. Contact opnemen